Zalm met rode bieten-waterkerspuree

Duur voorbereiding
10 minuten
Duur bereiding
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Belgisch / Frans
Soort
vis
Gang

Een verrassend en eenvoudig recept. Probeer het zeker eens uit!

ingredient aantal eenheid bewerking
zalm stuk moot
nootmuscaat
peper
zout
olie
bloem
yoghurt (mild) gram
waterkers gram gehakt
rode ui stuk in ringen
gram
knoflook stuk teentjes fijngehakt
rode biet gram uit pot of voorgekookt in blokjes
Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar.

Bereiding

- Kook de aardappels gaar. Stamp ze samen met de yoghurt tot een grove puree.
- Fruit ui en knoflook in wat olie.
- Laat de bieten goed uitlekken.
- Schep de bieten, de ui, de knoflook en de waterkers door de puree. Breng op smaak met de kruiden. Hou wat waterkers voor de garnering.

- Wentel de zalm door de bloem. Klop het overtollige bloem er af. Kruid met zout en peper. Bak de zalm in wat olie in 3 à 4 minuten aan beide kanten gaar.

Serveren

Schep een portie aardappel-bietenmengsel in het midden op het bord. Leg er de gebakken zalm op. Garneer met een blaadje waterkers.