Zalm, broccoli, aardappel-waterkerspuree en kappertjessalsa

Duur voorbereiding
20 minuten
Duur bereiding
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Belgisch / Frans
Soort
vis
Gang
ingredient aantal eenheid bewerking
peper
zout
olijfolie el extra vierge
rode wijnazijn el
mosterd thl
gram
kappertjes el uitgelekt
dille stuk blaadjes gehakt
knoflook stuk gehakt
sjalot stuk gehakt
peterselie stuk gehakt
waterkers gram blaadjes gehakt
gram roosjes
zalm stuk moot
Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar.

Hou enkele blaadjes dille, peterselie en waterkers voor de garnering.

Bereiding
Salsa

- Mix sjalot, look, mosterd, 2 el olijfolie, rode wijnazijn, kappertjes, peterselie en dille met blender. Zet alles afgedekt in de ijskast weg.

Gerecht

- Kook de aardappelen. Prak ze met een vork tot een grove puree. Voeg de fijngesneden waterkers en 1 el olijfolie toe. Meng door elkaar. Kruid af met peper en zout.
- Kook de broccoliroosjes beetgaar.

-Bak de zalm in de resterende olijfolie met 3 à 4 minuten per kant gaar. Kruid af met peper en zout.

Serveren

Schep een portie puree in het midden van het bord. Leg de zalm er boven op. Verdeel er wat kappertjessalsa over. Werk af met wat peterselie, waterkers en dille.
Schik er enkele broccoliroosjes rond.