Rundvleescurry met kokossaus, sperzieboontjes, appel en banaan met rijst

Duur voorbereiding
0 minuten
Duur bereiding
0 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Oosters
Soort
rund
Gang
Ingrediënten

250 g rundvlees
2 ui, gesnipperd
2 t knoflook, gesnipperd
½ thl sambal
1 thl milde kerriepoeder
1 thl tandoorikruiden
2 tomaten, zonder zaadlijsten, in blokjes gesneden
200 g sperziebonen, in reepjes van 2 cm gesneden
200 ml kokosmelk
½ appel, geschild en in blokjes gesneden + 1/4 appel in blokjes voor de sla
½ banaan, in plakjes gesneden
150 g rijst
sla
1/3 komkommer, in blokjes
1 lente-ui, in ringen
½ rundvleesblokje
arachideolie
peper
zout
125 ml water

Bereiding

Bak het rundvlees kort aan in hete olie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui toe en bak ca. 2 minuten. Bestrooi met de kerriepoeder, de tandorikruiden en voeg de sambal toe. Bak kort mee. Voeg de sperziebonen; tomaten en de knoflook toe. Blus met de kokosmelk en ca. 125 ml water. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Zet het vuur lager.
Voeg na 15 minuten de gesneden appel (geschild) en 1 in plakjes gesneden banaan toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper! Laat 30 à 45 minuten zachtjes sudderen.

Kook ondertussen de rijst volgens receptuur.

Maak een slaatje van de sla, de komkommer, 1/4 appel (in kleine stukjes) en de lente-ui. Kruid met peper, zout, olie en eventuel wat balsamicoazijn.