Oosterse wok met eiernoedels en kalkoenblokjes

Duur voorbereiding
0 minuten
Duur bereiding
0 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Oosters
Soort
gevogelte
Gang
Ingrediënten

200 g kalkoenfilet, in blokjes
125 eiernoedels
1/2 paksoi, in repen
125 g shiitake paddenstoelen
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
½ Spaansechilipeper, ontpit en fijngesneden10 g amandelschilfers, geroosterd
2 el vissaus
2 el chilisaus
1 el koriander, fijngehakt
1 el limoensap (flesje)
1 kl arachideolie
pezo

Atjar Tjampoer, uitgelekt (zoutzure groenten)

Bereiding

Kruid de blokjes kalkoen met peper en zout. Verhit de arachideolie in de wok op een hoog vuur en roerbak enkele minuten. Schep uit de wok en zet even opzij.

Roerbak in dezelfde wok de lente-uitjes met het pepertje. Doe er de paksoi en roerbak nog enkele minuten. Bak de shiitake in aparte pan op een hoog vuur in wat olie goudbruin. Voeg bij de rest van de groenten.

Meng de vissaus met de chilisaus en het limoensap. Schenk een deel bij de groenten en roer goed om. Proef en voeg eventueel nog wat extra toe. Schep er ook de kalkoenblokjes door. Kruid af met peper en vissaus.

Kook ondertussen de eiernoedels (ca. 4 min.) volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

Serveren

Verdeel de warme eiernoedels over de borden. Schep er de wokgroenten over. Garneer met de amandelschilfers en de koriander.

Geef er wat atjar tjampoer bij.