Olijvensoep
Duur voorbereiding | 10 minuten |
---|---|
Duur bereiding | 20 minuten |
Moeilijkheidsgraad | Gemakkelijk |
aantal personen | 6 personen |
Kostprijs | 0 euro |
Maaltijd | Diner |
Cuisine | Italiaans |
Soort | soep |
Gang |
Een niet alledaags soepje dat snel klaar gemaakt kan worden. Ideaal voor onverwachte gasten. Je moet natuurlijk wel van olijven houden.
Door voor de ene soep zwarte en voor de andere groene olijven te gebruiken, heb je twee verschillende soepen. Groene en zwarte olijven smaken anders. Je hebt dus niet alleen een ander kleurtje maar ook een andere smaak.
ingredient | aantal | eenheid | bewerking |
---|---|---|---|
olijfolie | |||
zout | |||
peper | |||
laurier | |||
tijm | |||
basilicum | gram | fijngehakt | |
marsala | ml | of sherry | |
mascarpone | gram | ||
kippenbouillon | liter | ||
olijven | gram | op water - uitgelekt - in schijfjes | |
sjalot | stuk | teentjes fijngehakt | |
knoflook | stuk | fijngesneden |
Voorbereiding |
Zet alle ingrediënten klaar. |
Bereiding |
- Fruit de ui even aan in de olijfolie. Bak op het laatste ook de knoflook mee. |
Serveren |
Schep de soep uit in een kom. Strooi wat fijngesnipperde basilicum er over. |
Varianten |
Variant 1: |
- Login om te reageren