Olijvensoep

Duur voorbereiding
10 minuten
Duur bereiding
20 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
6 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Italiaans
Soort
soep
Gang

Een niet alledaags soepje dat snel klaar gemaakt kan worden. Ideaal voor onverwachte gasten. Je moet natuurlijk wel van olijven houden.

Door voor de ene soep zwarte en voor de andere groene olijven te gebruiken, heb je twee verschillende soepen. Groene en zwarte olijven smaken anders. Je hebt dus niet alleen een ander kleurtje maar ook een andere smaak.

ingredient aantal eenheid bewerking
olijfolie
zout
peper
laurier
tijm
basilicum gram fijngehakt
marsala ml of sherry
mascarpone gram
kippenbouillon liter
olijven gram op water - uitgelekt - in schijfjes
sjalot stuk teentjes fijngehakt
knoflook stuk fijngesneden
Voorbereiding

Zet alle ingrediënten klaar.

Bereiding

- Fruit de ui even aan in de olijfolie. Bak op het laatste ook de knoflook mee.
- Voeg laurierblad, beetje tijm, peper, olijven en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat een 20-tal minuutjes zachtjes doorkoken.
- Mascarpone en marsala (of sherry) toevoegen. Even doorkoken.
- Mix de soep tot een schuimig geheel.

Serveren

Schep de soep uit in een kom. Strooi wat fijngesnipperde basilicum er over.

Varianten

Variant 1:
Gebruik 250 gram olijven op water. Gebruik geen marsala of sherry maar laat een stukje citroenschil meekoken. Verwijder voor het mixen de schil. Gebruik 200 ml room in plaats van mascarpone.