Indiaas kippetje met champignons en rijst

Duur voorbereiding
0 minuten
Duur bereiding
0 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Oosters
Gang
Ingrediënten

3 t knoflook, geraspt
½ bosje koriander, fijngehakt
10 g gember, gerapst
2 thl garam masala
1 thl kurkuma
½ el gedroogde oregano
100 ml volle yoghurt
2 kipfilets, in blokjes
½ appel
400 g tomatenblokjes (blik)
250 g champignons, in vieren
1,5 à 2 el honing
125 rijst
olie
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Marinade
Roer knoflook + ½ van de gehakte koriander + gember + 1 el olie + garam masala + kurkuma + ½ thl zout + oregano + 50 ml yoghurt door elkaar. Meng de kippenblokjes door de marinade. Laat even intrekken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat/ Bak ca. 40 minuten in de oven.

Rijst: kook volgens receptuur in licht gezouten water.

Voor de saus
Rasp de appel in een pan. Roer er 1 el olie, de tomaten en 50 ml yoghurt door. Breng aan de kook. Laat zachtjes nog een 10-tal minuten stoven. Breng op smaak met zout en honing.

Bak de champignons in goed wat olie op een hoog vuur.
Doe het gebakken vlees met de marinade en de gebakken champignons in de saus. Meng er de rest dan de gehakte koriander door. Laat even inkoken. Kruid af met peper en zout.