Gevulde courgette met kip-curry en quinoa

Duur voorbereiding
0 minuten
Duur bereiding
0 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
2 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Belgisch / Frans
Soort
gevogelte
Gang
Ingrediënten

2 kipfilets
2 ronde courgettes, hoedje er afsnijden, uithollen (Het binnenste apart houden voor de saus)
75 gr quinoa
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 t look, fijngesneden
2 wortel, fijngesneden
½ l kippenbouillon (blokje, 1,5 dl voor de saus, de rest voor de quinoa

voor de saus
250 ml room
½ appelgeschild en in blokjes
2 sjalotjes, fijngesnipperd
½½ el zachte kerriepoeder
½ el kurkuma
2 ananasschijven (uit blik), in zeer kleine stukjes
olijfolie
peper
zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Currysaus
Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de stukjes sjalot glazig. Doe de appel en het courgettevlees bij de sjalotjes. Voeg de kerrie en de kurkuma toe. Roer alles goed om. Schenk er de kippenbouillon en de room bij. Laat de saus inkoken op een zacht vuurtje. Neem de tijd en laat de saus minstens 20 minuten sudderen. Roer er af en toe even in. Mix de saus. Kruid af met peper en zout. Voeg op het einde de zeer fijn gesneden ananas toe. Laat de saus nu niet meer koken.

De gevulde courgette
Spoel de quinoa goed. Kook hem gedurende 10 minuten in de bouillon. Giet af.
Stoof de ui en de knoflook in wat olie aan. Voeg daarna de wortelblokjes en de paprika toe. Kruid met peper en zout. Laat garen. Schep er de quinoa bij. Kruid de courgettes langs binnen met peper en zout en bedruppel binnenin met wat olijfolie. Vul ze met de groente-quinoa mengsel. Zet het hoedje er op. Zet ze in een ovenschaal en zet 15 min in de oven (de courgette moet gaar zijn).

Kruid de kipfilets aan beide kanten met peper en zout. Bak of grill ze in de pan in wat olijfolie gaar.
Je kan ze ook in reepjes snijden en bakken (gaat wat sneller). Doe op het einde de reepjes in de currysaus.

Serveren

Serveer de gevulde courgette met de rest van de quinoa, de kipfilet en een flinke schep van de currysaus.