Bloemkoolsoep met grijze garnaal

Duur voorbereiding
10 minuten
Duur bereiding
70 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
6 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Belgisch / Frans
Soort
soep
Gang
ingredient aantal eenheid bewerking
prei stuk in stukjes gesneden (preiwit)
zout
peper
bakboter
bouquet garni stuk
room ml
eidooier stuk
kippenbouillon liter
grijze garnaal gram
bleekselder stuk gesneden
ui stuk fijngesneden
bloemkool stuk roosjes
Voorbereiding

- Zet alle ingrediënten klaar.

Bereiding

- Fruit ui, bloemkool, prei en selder in wat boter. Laat de groenten niet kleuren.
- Blus met de kippenbouillon. Voeg het bouquet garni toe. Laat een uurtje zacht pruttelen.
- verwijder de bouquet garni. Mix de soep.

- Om de soep een mooie binding te geven kan je een liaison toevoegen. Roer eidooier en room in een aparte kom door elkaar. Schep er een soeplepel soep bij. Roer alles om. Voeg dan al roerend dit geheel bij de soep. De soep mag niet meer koken.

- Breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Schep de soep in de borden. Strooi een gul portie garnalen in de soep.

Varianten

Variant 1: garneer de soep met garnalen en waterkersblaadjes.

Variant 2: Garneer met kleine stukjes goed gebakken, knapperige stukjes rauwe ham of spekjes.

Variant 3: voeg 150 gram kruidenkaas toe. Laat dan de liaison achterwege.

Variant 4: bestrooi met gemalen kaas.