Bloemkool-paprikasoep met mascarpone

Duur voorbereiding
10 minuten
Duur bereiding
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
aantal personen
6 personen
Kostprijs
0 euro
Maaltijd
Diner
Cuisine
Belgisch / Frans
Soort
soep
Gang

Een romige soep die door de paprika een warm exotisch kleurtje en smaak krijgt. Een goede basissoep om variaties op te maken.

ingredient aantal eenheid bewerking
zout 0
peper 0
vetstof 0
mascarpone 1 el
kippenbouillon 1 500 ml
peterselie 2 stuk fijngehakt
lente-ui 2 stuk fijngesneden
knoflook 2 stuk fijngehakt
ui 1 stuk gesneden
bloemkool 500 gram gesneden
paprika 300 gram gesneden
2 stuk gesneden
Voorbereiding

- Zet alle ingrediënten klaar.
- Gebruik van de bloemkool ook de stronken. Heb je te veel bloemkool, hou de roosjes apart voor een ander gerecht. Of pas de hoeveelheden van de soep aan.

Bereiding

- Stoof de ui en de knoflook in wat vetstof aan.
- Voeg de paprika toe en laat enkele minuten meestoven.
- Voeg de bloemkool en de aardappels toe. Overgiet met de kippenbouillon. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de mascarpone onder de soep. Mix de soep.
- Voeg de zeer fijn gesneden lente-ui toe.
- Kruid de soep af.

Serveren

- Schep de soep uit.
- Strooi wat fijngehakt peterselie over de soep.

Heb je graag 'stukjes' in de soep? Snij vóór je de bloemkool in de pan doet langs de randen van de roosjes een flinterdun schijfje af. De schijf brokkelt in zeer kleine stukjes die je nu rechtstreeks aan de warme soep kan toevoegen.

Varianten

- Variant 1: voeg bij het serveren grijze Noordzee garnaal toe.
- Variant 2: voeg fijn gesneden zalm (gerookt of vers)toe.